ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики

26.02.2024 | 13:17

24-25 лютого 2024 року на базі фізичного факультету ЛНУ ім. І. Франка відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. 90 учасників 8-11 класів шкіл Львівщини розв’язували складні, але водночас цікаві задачі, експериментували, дискутували між собою і з викладачами, відстоювали свою точку зору і змагалися за право бути в команді, яка представлятиме Львівську область на IV  етапі олімпіади з фізики.

24 лютого для учителів фізики було проведено науково-методичний семінар «Вивчення фізики у середній і вищій школі: виклики і перспективи», на якому в. о. декана фізичного факультету Ярослав Чорнодольський окреслив тенденції розвитку фізичної науки, ознайомив з освітніми програмами, які відкриті на факультеті. Наголосив на співпраці факультету з ІТ-кластером та міжнародній співпраці з освітніми науковими європейськими закладами.

На закритті олімпіади (25 лютого) учасників олімпіади та їхніх учителів привітав Олег Паска, директор департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації. Олег Володимирович наголосив, що майбутнє України є в надійних руках, оскільки стільки юних фізиків сьогодні показали свої знання і найкращі результати.

Окрім дипломів, усі переможці і призери ІІІ етапу отримали на пам’ять цінні книжки українських вчених-фізиків Петра Миколайовича Якібчука («Молекулярна фізика») та Івана Олександровича Вакарчука («Квантова механіка»).

Велика подяка оргкомітету за можливість провести змагання у безпечних умовах; членам журі за справедливе оцінювання знань конкурсантів; учителям за докладені зусилля, щоб діти полюбили складну, але важливу і цікаву науку. І окрема подяка нашим конкурсантам, адже у їхніх маленьких серцях велика віра, а у руках майбутнє нашої  Великої України.