Міжнародний проєкт із створення нової магістерської програми з матеріалознавства, орієнтованої на промисловість

25.05.2022 | 15:14

В Франковому Університеті у співпраці з Сілезьким університетом в Катовіце (Польща), Жилінським університетом (Словаччина) та Університетом Афьон Коджатепе (Туреччина) реалізується міжнародний проєкт із створення нової магістерської програми з матеріалознавства, орієнтованої на промисловість.

12-13 травня у Сілезькому університеті у Катовіце відбувся семінар на тему «Потреби та бар’єри в дидактиці інженерії матеріалів» у рамках проєкту «Матеріалознавство — розробка нової магістерської програми», фінансованого Європейським Союзом — програма Erasmus+ (KA220-HED). З метою обміну ідеями, інноваційними практиками викладання матеріалознавства в семінарі взяли участь доцент хімічного факультету Лідія Бойчишин – керівник проекту від України, старший науковий співробітник хімічного Ірина Марчук – координатор напрямку «Аналіз потреб ринку та наукового середовища» та завідувач кафедри фізики металів, професор Степан Мудрий – експерт проекту з матеріалознавства. Також керівником проекту до участі у семінарі запрошено колег-експертів з НУ «Львівська політехніка» доцентів Оксану Балабан та Тетяну Теплу, які поділились особливостями освітньої програми, її структурою та ключовими питаннями, розповіли про віртуальне навчальне середовище, наукові проєкти, де залучені студенти. Інтерпретували бачення можливостей впровадження українського досвіду для іноземних закладів вищої освіти.

Фото з семінару «Потреби та бар’єри в дидактиці інженерії матеріалів» у рамках проєкту «Матеріалознавство - розробка нової магістерської програми». Сілезький університет у Катовіце.Фото з семінару «Потреби та бар’єри в дидактиці інженерії матеріалів» у рамках проєкту «Матеріалознавство - розробка нової магістерської програми». Сілезький університет у Катовіце.Фото з семінару «Потреби та бар’єри в дидактиці інженерії матеріалів» у рамках проєкту «Матеріалознавство - розробка нової магістерської програми». Сілезький університет у Катовіце.