Відійшов у вічність Новосад Степан Степанович

30.08.2022 | 01:09

Відійшов у вічність

наш колега, відомий вчений, добрий і щирий товариш

провідний науковий співробітник

Новосад Степан Степанович

Колектив фізичного факультету ЛНУ імені Івана Франка

з глибоким сумом повідомляє, що на 81-му році життя помер

кандидат фіз.-мат. наук, провідний науковий співробітник

НОВОСАД СТЕПАН СТЕПАНОВИЧ

21.06.1942 – 29.08.2022

Народився Степан Степанович 21 червня 1942 року в селі Скабарівщина Горохівського району Волинської області. У 1969 році закінчив фізичний факультет і надалі все його життя було пов’язане з фізичним факультетом. Спочатку працював інженером Проблемної науково-дослідної лабораторії росту та дослідження фізичних властивостей кристалів. Захистив кандидатську дисертацію «Оптичні властивості активованих кристалів йодистого кальцію» (1984). Надалі працював старшим науковим співробітником, з 1995 провідним науковим співробітником НДЧ, У 1998 році закінчив докторантуру. З 1999 р. по 2003 р. — доцент кафедри загальної фізики. Від 2004 року і до цього часу працював провідним науковим співробітником НДЧ. Наукові інтереси Степана Степановича стосувалися дослідження оптико-люмінесцентних і електрофізичних властивостей монокристалічних і плівкових матеріалів на основі галогенідів і оксидів металів. Він є автором понад 200 наукових праць. Був керівником та виконавцем українських та міжнародних наукових проектів і грантів.

Справжній професіонал, а також надзвичайно чуйна, працьовита, скромна, чесна і проста людина — більше 50 років свого життя він присвятив фізичному факультету Львівського університету імені Івана Франка.

Співробітники фізичного факультету глибоко сумують з приводу смерті нашого Колеги.

Глибоко співчуваємо родині, друзям, учням Степана Степановича, усім тим, хто знав і цінував його як професіонала своєї справи та людину.

Похорон відбудеться 31 серпня о 14 год. за адресою: вулиця Івана Миколайчука, 9 (капличка лікарні швидкої медичної допомоги).