Захищаючи Україну, загинув випускник факультету Ростислав Панасюк

20.02.2024 | 12:54

З глибоким сумом висловлюємо свої щирі співчуття родині, друзям і близьким випускника фізичного факультету Ростислава Панасюка, який загинув за свободу і незалежність України. 

Панасюк Ростислав Миронович (позивний Дракон)

Народився 25.04.1977 р. у м. Львові.

Закінчив школу № 64 м. Львова.

У 1999 р. закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, отримав диплом за спеціальністю «Радіофізик».

Після закінчення Університету кілька років працював  на кафедрі фізики напівпровідників.

На фронт пішов добровольцем з початку широкомасштабного вторгнення  з 28.02.2022р. водієм механіком евакуаційного бронетранспортера М113 .   Військову службу ніс в лавах ЗСУ у складі 63 окремої механізованої бригади.   Брав участь у військових діях та звільненні Херсонської області, пройшов Бахмут. Воював на межі Донецької та Луганської областей, де і загинув під час виконання бойового завдання.  22 липня 2023р. нагороджений відзнакою командира 63 окремої механізованої бригади «За сумлінну службу».

12 грудня 2023р. Ростиславу Панасюку, оголошено подяку за сумлінне та зразкове виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок  у забезпечення обороноздатності держави, високий професіоналізм, мужність і героїзм, проявлені в ході протистояння збройній агресії російської федерації.

Ростислав  врятував життя десятків побратимів, вивозив поранених з-під ворожих обстрілів та вміло ухилявся від дронів. Проте, в ніч з 12 на 13 лютого під час бойового виїзду на евакуацію поранених побратимів, його життя забрала ворожа міна.

У Ростислава залишилися дружина, два сини, батьки та сестра.

Вічна пам’ять і слава Герою!